Sofia ”PT-Fia” Ståhl
Sofia ”PT-Fia” Ståhl är programledare, föreläsare, författare, PT och influencer med hälsa i fokus. Hon gör podcasten Ofiltrerat och syns regelbundet i SVT Morgonstudion. I bloggen delar hon med sig vardagen som ensamstående mamma med eget företag, sina erfarenheter av utmattning, tankar om hälsa och den bisarra prestationshetsen vi lever med.
Annons

ORDBAJS 28129

Jag sitter vid köksbordet med tungt huvud och dricker citronvatten. Min kropp kräver citronvatten just nu, vill ha det där syrliga och beska. Är ganska matt i kroppen och omtumlad.

Känner mig tacksam för gårdagens kompisdejt med två vänner som det alltid är så intressant och givande att prata med.

Annons

För det är det vi gör bäst, pratar. Vi delar med oss, jag berättade något tungt jag burit på länge och vi byter tankar med varandra. Vi pratade om det här med att ta ansvar och vad som händer när människor inte tar något.

Annons

Det bästa med dessa dejter är att vi vågar bjuda in varandra. Det är väl det vänskap och relationer handlar om, att våga bjuda in och skala av alla lager som vi dagligen bär på.

Jag kan inte låta bli att återigen fascineras över hur spännande det är att försöka förstå varför vi, var och en, är som vi är. Hur vi blir de personer vi är. Vilka mönster och beteenden som vi rör oss med och vår förmåga att hantera olika saker.

Och jag inser återigen hur viktigt jag tycker det är med personlig utveckling, att våga vilja förstå sig själv och kanske förbättra eller förändra vissa saker en hittar längs vägen.

pt-fia

Annons

Åhja. Det var ju inte alls det här jag skulle skriva egentligen. Hur som helst, nu ska jag dricka mer citronvatten och fortsätta fila på bokmanuset. Nu ska det äntligen bli färdigt! Kram!

 

6 kommentarer till “ORDBAJS 28129”

 1. Sofia - fotografier & psykisk ohälsasofiavaha.blogspot.se skriver: 10 mars, 2016

  Ser framemot nya boken! 🙂


 2. Anonym skriver: 10 mars, 2016

  Ville bara säga att jag verkligen uppskattar dina ”ordbajs”-inlägg. Så kloka och tänkvärda funderingar. Kram


 3. Kajsa skriver: 10 mars, 2016

  Hej Fia! Du har så mycket kloka tankar och jag blir alltid glad när du delar med dig. Jag tillhör en av dem som många gånger inte förstår mig på mig själv. Små saker blir stora i mitt huvud och ibland känns det som att huvudet ska sprängas av alla tankar. Det värsta av alla är att jag känner mig onormal och ensam om att tänka så. Då blir det ännu värre.

  Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägg, kanske mest skriva av mig.

  Tack för att du är en fantastiskt duktig och inspirerande människa. PS. Köpte din bok för några månader sedan, den är super!


 4. Johanna skriver: 10 mars, 2016

  Kram tillbaka!


 5. Jessicas viktiga målblogg.amelia.se skriver: 11 mars, 2016

  Åh citronvatten. Och åh, att veta vem man är och vad man vill – det tror jag också på. Fin bild på dig!


 6. MatildaMatilda skriver: 11 mars, 2016

  Hej Sofia! Jag undrar om du känner dig tjock och ful ena dagen och andra dagen en vacker kvinna framför spegeln? För så känner jag iband men varför känner jag så? Eller är jag onormal?


Dela på:
Annons
Laddar
https://ptfia.femina.se/okategoriserade/10-goda-recept-for-helgen/