Om

Jag heter Sofia Ståhl, är mer igenkänd som PT-Fia. Jag är 34 år gammal och har jobbat med hälsa och träning sedan 2010. Är utbildad certifierad kost- & träningskonsult (lic. personlig tränare och lic. kostrådgivare), styrketräningsinstruktör, Moveoo-instruktör och har coachat i personlig utveckling regelbundet de senaste 6 åren.

Jag föreläser, har gett ut två böcker för Bonnier Fakta (”PT-Fias tio i topp” och ”Trappträning”), programleder podcasten Ofiltrerat - och minipodden ”Filtrerat”, är krönikör i Femina, återkommande gäst i SVT Morgonstudion och syns flitigt i media. Jag har bloggat sedan 2010 och vunnit flera priser – bl.a. ”Årets hälsoinspiratör”, ”Årets träningsblogg” och ”Årets hälso- & träningsblogg”.

Lyssna på senaste avsnitten av podden här:


I bloggen delar jag med mig av egna erfarenheter av utmattning, vardagen som ensamstående mamma med eget företag, mina tankar om hälsa och den bisarra prestationshetsen som tagit sig in i det som i grunden bara handlar om en önskan att må bra. 2019 gjorde jag programledardebut för tv-programmet Lyckomaten i SVT tillsammans med Tareq Taylor. Jag har sedan 2020 ett samarbete med Akademibokhandeln där jag gett ut tre egna kalendrar med tydligt hälsofokus – ”Vardagsbalans” och ”Välmående”.

Fler uppdrag i urval:

Valio: TV-reklam med Edward Blom, moderatoruppdrag och ambassadörskap 2015-2021
Paúluns: Butikskampanj och ambassadör 2015-2021
Kari Traa: Ambassadör 2012-2015, skapat träningskonceptet Urban training som kördes i hela Norden, reklamfilm som sändes i Norge.
Försäkringskassan: Kampanj om psykisk ohälsa
Stadium: Modell i vårkampanj för löpning, TV-reklam & print i Skandinavien
Kampanj med Kellogs Special K: ”PT-Fias goda vanor” på 2, 6 miljoner flingpaket i Sverige 2012
Hälsoredaktör och krönikör med egna sidor: Metro och Metro Mode, VeckoRevyn, amelia, Femina (pågående), Egoboost
Träningsprofil med återkommande egna inslag: i Vakna med NRJ Kanal 5, Radio NRJ, SR P4 Extra, Radio 1, Aftonbladet Morgon TV,
Programledare och coach Webb-TV Metro Mode
Längre friskvårdsuppdrag i urval: Finansdepartementet, Skandia, Aller Media, Clear Channel, Försvarsmakten

Föreläsningar i urval:

IKEA, Infrastrukturdepartementet, Finansdepartementet, Zendium (internationellt event i Danmark), Nordea, Jordbruksverket, Skanska, Ellevio, Studieförbundet vuxenskolan, Täby Centrum

Instagram: @ptfia
Kontakt: [email protected]
Frågor om samarbeten med Sofia, mejla till
[email protected].