Sofia ”PT-Fia” Ståhl
Sofia ”PT-Fia” Ståhl är programledare, föreläsare, författare, PT och influencer med hälsa i fokus. Hon gör podcasten Ofiltrerat och syns regelbundet i SVT Morgonstudion. I bloggen delar hon med sig vardagen som ensamstående mamma med eget företag, sina erfarenheter av utmattning, tankar om hälsa och den bisarra prestationshetsen vi lever med.
Annons

Vill jag gifta mig igen? Var jag orolig för missfall?

Tusen tack! <3 Jag minns inte att jag var direkt orolig. Såklart så fanns tankarna om missfall med mig, men jag minns inte att jag oroade mig. Precis som du skriver så är det smått otroligt att det går så pass bra som det gör för de flesta. Att kroppen kan skapa ett liv på det sättet. Det är ju omöjligt att förstå. Upplever inte att jag är så orolig av mig som person och tar sällan ut oro i onödan eller vad man ska säga. Händer saker får man hantera det när det händer, lite så. Jag hade sådan tur att jag blev gravid på första ägglossningen som jag hittade, vilket var en enorm lättnad i och med att jag aldrig hade blivit gravid av misstag, eller vad man ska säga, innan så var osäker på om det ens skulle gå.

Annons
Annons

Hm. Kul fråga! Har väldigt svårt för wasabi och pepparrot då den där känslan när det går rakt upp i näsan är så jädra obehaglig. Ogillar pizzor som blir liksom söggiga så det rinner i mitten. Men vet inte riktigt om jag kan säga att jag avskyr det, mer ogillar.

Annons

Absolut! Ni är många som efterfrågar det så ska göra ett sådant inlägg. Tack snälla <3

Som jag känner nu så vill jag inte gifta mig igen. Men om vi utgår från att gå in i en relation igen, vilket jag gärna gör på sikt. Inte nu. Men någon gång i framtiden. Jag tänker att kommunikation – där det som kommuniceras också blir till handling ganska snart är en nyckel, liksom intimitet och att hålla liv i den. Både intimiteten som är fysisk och den som är känslomässig. Att fortsätta vara genuint nyfiken på varandra. Att inte låta måsten ta över. Att se varandra. Finns såklart mycket mer, men det tar vi en annan gång.

Annons

Har ingen klockren favoritbutik just nu, det har nog att göra med att jag är mitt i att upptäcka vad jag gillar. Men har upptäckt & other stories på senaste. De gör så mycket fint. Och vill hitta butiker som är bra på kläder second hand – Arkivet är en sådan. Tar gärna emot era tips här!

Vad är inte som det verkar i bloggvärlden? Det som jag och mina gäster ofta återkommer till i podden – att man som följare får se en utvald bit av en influencers liv. Den där bilden som postas är den som man tycker är bäst av 12,35 eller 69 bilder som inte blev bra. Den där känslan som skrevs om i ett inlägg beskriver det, inte hela livet eller måendet. Det man ser i sociala medier är inte allt eller representativt för ett helt liv, en hel människa eller en hel vardag. Det är viktigt att ha med sig. Och många kämpar med prestationsångest, att känna att de inte har något att komma med och alla möjliga saker. Precis som alla andra människor.

Fler svar kommer snart. Tusen tack för alla frågor!

 

Annons

 

3 kommentarer till “Vill jag gifta mig igen? Var jag orolig för missfall?”

 1. Annika skriver: 8 mars, 2020

  Arkivet i Vasastan och butiken brevid är bra secondhand


  1. ptfia skriver: 9 mars, 2020

   <3 <3


 2. Karina skriver: 9 mars, 2020

  Älskar när du svarar på frågor <3
  Har du något tips till en person som mig som känner att jag börjar falla tillbaka till gamla osunda tankebanor, när att leva hälsosamt blir ''för mycket av det hälsosamma'' och hjärnspöken hälsar på, när det kommer till kost och träning. Jag älskar att leva hälsosamt, mår som bäst av det, men det är en hårfin balansgång som du säkert vet också när man hamnat fel en gång. Och jag har lovat mig själv och vägrat att komma dit jag var för flera år sedan men i samband med min utmattningsdepression förra året som jag precis börjat komma tillbaka ifrån (även om vägen är lång vilket du om någon vet) började dom gamla hjärnspökena göra sig påminda smått igen.

  Jag ska på skidsemester nästa vecka, vinterns höjdpunkt så jag har verkligen längtat nu när vi dessutom fick en dålig vinter (även längtat efter att få ett break från jobbet, jobbar som akut sjuksköterska så är en tuff bransch jag är inom, som även ledde till att jag blev sjukskriven). Jag älskar den årliga resan till fjällen, det är ju verkligen någon speciellt, luften i fjällen och allt som har med skidåkningen att göra. MEN i samband med att dom gamla hjärnspökena börjat spöka igen så känner jag att jag tänker mycket på just att jag inte kommer träna och äta som jag gör hemma, då dom jag åker med inte alls lever som mig och framförallt inte äter som jag gör. Jag märker att jag konstant tänker på hur jag ska lägga upp allt, fokuset ligger helt fel och det gör mig ledsen. Har du något råd hur jag ska få bukt på denna skit? Jag är ju så bestämd att jag aldrig vill hamna så fel som jag var en gång men ändå spökar det fram och tillbaka, där i bakhuvudet. Jag vill ha den där balansen som jag hittade tillbaka till och som varit bra i flera år efter det som var förut, vill bara slå bort dom där tankarna som smyger sig på då och då igen.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ptfia.femina.se/berattelser-om-mitt-liv/berattelser-fran-mitt-liv-12/